WINNEN OP HET SNIJVLAK VAN VREDE EN OORLOG

Iaido is de Japanse krijgskunst waarin elk gevecht begint met het zwaard in de schede. Voor de samoerai was beheersing van deze technieken van levensbelang, want een aanval kon vaak onverwachts komen. Dan moest je in één beweging je zwaard kunnen trekken én de tegenstander raken. Maar iai kon ook een reactie zijn op een bedreiging: dan was de sterkere samoerai degene die de vijand kon afschrikken door zijn zwaard slechts gedeeltelijk te trekken.

De technieken en principes die hiervoor in de loop der eeuwen zijn geperfectioneerd worden tegenwoordig nog beoefend in het iaido. Bij Kendo Kai Den Haag trainen we naast de twaalf standaard-‘kata’ (Seitei-iaido) ook de Muso Shinden Ryu, een stijl die teruggaat tot de zestiende eeuw, toen Japan in een staat van permanente burgeroorlog verkeerde.

Altijd al een (Japanse) vechtkunst willen beoefenen? Of heb je behoefte om je huidige inzicht als budoka te verdiepen? Dan is de beginnerscursus iaido een uitgelezen kans om tot een zeer selecte groep toe te treden.

De beginnerscursus is ideaal om kennis te maken met de basisbeginselen van iaido. Gedurende 11 weken komen verschillende aspecten aan bod, zoals: correct voetenwerk, lichaamshouding, slagtechniek en etiquette.

De cursus start op 14 januari en bestaat uit 10 lessen met aansluitend een examen in de 11e sessie. De training vindt plaats op zaterdag van 11:30 tot 13:00 uur.

- Tot 28 januari: Sportcampus Zuiderpark, Dhr. P. Droogleever Fortuynweg 25, Den Haag
- Daarna: Novum-Maartenshal,
Marcellus Emantslaan, 2274 KX Voorburg

 

Klik op mij voor foto's over iaido.

  • Het cursusgeld bedraagt 90,- euro. Een bokuto (houten zwaard) is hierbij inbegrepen. Betaal op de eerste lesdag, contant en het liefst gepast. Je krijgt dan ook een bokuto.
  • De minimumleeftijd is 15 jaar
  • Wat kleding betreft: iaido wordt beoefend op blote voeten. Om die reden zijn een t-shirt en trainingsbroek voldoende. Maar zorg wel voor (volleybal)kniebeschermers in verband met de zittende technieken.
  • Ook een band is wenselijk. Dat mag een judo- of karateband zijn (de kleur maakt voor ons niet uit), maar alles wat een zwaard op zijn plaats kan houden is geschikt.

 


Bent u geïnteresseerd?
Vul dan hieronder de contactformulier in.

 

Je naam (required)

Telefoon nummer

Leeftijd (required)
(je kan gebruik maken van de pijltjes of vul het in)

Budo ervaring? (required)

Beperkingen? (required) (voorbeeld: knie pijn, rug klachten)

Wat zijn de beperkingen, zodat wij hiermee rekening kunnen houden?

Je Email (required)

Commentaar

Vul hier de verificatie code in (required)
captcha