DE WEG VAN DE STOK

Altijd al een (Japanse) krijgskunst willen beoefenen? Of heb je behoefte om je huidige kennis als budoka uit te breiden? Dan is de beginnerscursus Jodo een uitgelezen kans om tot een zeer selecte groep toe te treden.Jodo, de weg van de stok, is een van de minst bekende krijgskunsten. Hij is ontwikkeld door Muso Gonnosuke Katsuyoshi nadat deze door Miyamoto Musashi, misschien wel de bekendste zwaardvechter van japan, werd verslagen. Na zijn verlies ontwikkelde Gonnosuke een geheel nieuwe krijgskunst: jodo. Deze krijgskunst is in het bijzonder ontwikkeld om zwaardvechters uit te schakelen zonder ze te doden. Door een ronde stok te gebruiken die langer is dan een zwaard, maar kort genoeg om tussen twee handen vast te houden, kunnen beide einden van de stok worden gebruikt voor een snelle stoot en/of slag. Deze technieken zijn in het verleden zeer effectief gebleken. Tot op de dag van vandaag gebruikt de Japanse politie een aangepaste vorm van jodo.De beginnerscurus is ideaal om kennis te maken met de basisbeginselen van jodo. Gedurende 11 weken komen verschillende aspecten aan bod, zoals: correct voetenwerk, lichaamshouding, slagtechniek en etiquette.

De cursus start op 14 januari en bestaat uit 10 wekelijkse lessen met aansluitend een examen in de 11e sessie. De training vindt plaats op zaterdag van 10:00 tot 11:00 uur.

Locatie

- Tot 28 januari: Sportcampus Zuiderpark, Dhr. P. Droogleever Fortuynweg 25, Den Haag
- Daarna: Novum-Maartenshal, Marcellus Emantslaan, 2274 KX Voorburg

 

Klik op mij voor foto's over jodo.

  • Het cursusgeld bedraagt 90,- euro. Een Jo (stok) is hierbij inbegrepen. Betaal op de eerste lesdag, contant en het liefst gepast. Je krijgt dan ook een Jo.
  • De minimumleeftijd is 15 jaar
  • Wat kleding betreft: Jodo wordt beoefend op blote voeten. Om die reden zijn een t-shirt en trainingsbroek voldoende.

 


Bent u geïnteresseerd?
Vul dan hieronder de contactformulier in.

 

Je naam (required)

Telefoon nummer

Leeftijd (required)
(je kan gebruik maken van de pijltjes of vul het in)

Budo ervaring? (required)

Beperkingen? (required) (voorbeeld: knie pijn, rug klachten)

Wat zijn de beperkingen, zodat wij hiermee rekening kunnen houden?

Je Email (required)

Commentaar

Vul hier de verificatie code in (required)
captcha