DE WEG VAN HET ZWAARD

 

Het menselijk karakter disciplineren door de toepassing van de principes van het zwaard. Kendo is niet zomaar een krijgskunst of vechtsport. Het vergt naast snelheid ook perfecte timing, goede techniek en een grootuithoudingsvermogen waarbij etiquette steeds een zeer prominente rol speelt. Zodoende is Kendo niet alleen fysiek maar ook mentaal uitdagend. Dit voorjaar bieden wij weer een 11 weekse beginnerscursus kendo aan om op een leuke en ontspannen manier kennis te maken met Kendo en Kendo Kai Den Haag. 

De cursus is ideaal om kennis te maken met de basisbeginselen van kendo. Gedurende 11 weken komen verschillende aspecten aan bod, zoals: correct voetenwerk, lichaamshouding, slagtechniek en kendo-etiquette.


De cursus start op 21 september 2017 en bestaat uit 10 lessen met aansluitend een examen in de 11e sessie. De lessen vinden plaats op donderdag van 20:00 tot 21:30 (om 20:00 klaarstaan, dan begint de les. De cursus kost 70 euro. Een shinai (bamboe zwaard) en digitaal lesmateriaal zijn bij dit bedrag inbegrepen.

 

Locatie is het Sint-Maartenscollege: Aart van der Leeuwkade 14, 2274 KX, te Voorburg. Zie hier voor een kaartje met de ingang van de zaal.

Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan via het formulier of via e-mail bij Sjoerd Kater (S_Kater@hotmail.com)
Daarbij aangeven: 
Man/vrouw
Leeftijd
Budo-ervaring ja/nee 
Beperking ja/nee

Neem voor kinderen van 8 t/m 15 jaar eerst even contact op i.v.m. de shinai die we voorradig hebben en/of moeten bestellen.

Wat kleding betreft: Maak je geen zorgen over welke schoenen en wat voor zolen, Kendo wordt beoefend op blote voeten. Een t-shirt en (lange) trainingsbroek is alles wat je nodig hebt. 


 


Bent u geïnteresseerd? Vul dan hieronder het contactformulier in,
Sjoerd neemt dan contact met je op.

 

Je naam (required)

Telefoon nummer

Leeftijd (required)
(je kan gebruik maken van de pijltjes of vul het in)

Budo ervaring? (required)

Beperkingen? (required) (voorbeeld: knie pijn, rug klachten)

Wat zijn de beperkingen, zodat wij hiermee rekening kunnen houden?

Je email (required)

Commentaar

Vul hier de verificatie code in
captcha