VEEL GESTELDE VRAGEN

 • Wat zijn de bijkomende kosten, naast de contributie? Ik denk dan aan aanschaf of huur van beschermende kleding en/of zwaard/stok.
  Je kunt beginnen met enkel een oefenwapen (shinai, jo of bokken). Dat prijzen hiervan varieren tussen de €20 à €40. Als het bevalt kun je de bijbehorende kleding aanschaffen (hakama en keikogi: samen ongeveer €70 à €135). Voor kendo is de volgende stap een bogu (harnas). Voor circa €400 heb je tegenwoordig een kwalitatief goede bogu die jarenlang mee gaat. De sensei vertelt je wanneer je klaar bent voor een bogu, hier gaat meestal wat tijd overheen.

 

 • Wat is vereiste kleding om mee te starten?
  Je kunt in het begin trainen met gewoon een sporthemd en een sportbroek. We trainen op blote voeten, je hoeft je dus geen zorgen te maken over het type schoenen en/of zool.

 

 • Wanneer begint er een beginnerscursus waar ik in kan stappen? Of kan ik gewoon eens binnenlopen?
  Je kunt altijd komen kijken en/of een lesje meedoen. Uiteraard waarderen we het ten zeerste als je van te voren even contact opneemt met één van de contactpersonen. Zo weten we dat je komt en zorgen we ervoor dat er een oefenwapen is die je kan lenen. Als het bevalt kun je lid worden. Ook worden op regelmatige basis beginnerscursussen gegeven. Geïnteresseerd in de beginnerscursus? Klik op een van de volgende links: iaido, jodo of kendo.

 

 • Ik ben boven de dertig en heb wel eens gehoord dat dat te laat is om aan Kendo (of andere vechtsporten) te beginnen. Klopt dat?
  Dat is flauwekul. Gewoon komen trainen hoor! Je moet leren je in je training aan te passen aan de (on)mogelijkheden van elk moment en iedere fase in je leven. In ieder geval geldt dat inzicht en relatief zuinig gebruik van je energie toenemen, naarmate je langer traint.

 

 • Post adres gegevens
  Adres: Prins Bernhardstraat 11, 2291 ET Wateringen.

 

 • Bankrekening gegevens
  Kendo Kai Den Haag, ING 455 15 38
  IBAN: NL60INGB0004551538, BIC: INGBNL2A, Banknaam: ING BANK NV

 


Voor algemene vragen, neem gerust contact met ons op. Klik hier voor de contactformulier pagina.