Skip to Content

Daily Archives: 10/11/2015

Geert Nederlands kampioen jeugd!

Geert mag zich minimaal een jaar lang Nederlands Kampioen Jeugd noemen!

We zijn hardstikke trots op je!

Lees het verslag hier.

Fighting Spirit prijs voor Jasper bij het NK Kendo

Jasper heeft tijdens het NK Kendo de Fighting Spirit in de wacht gesleept!!!

We zijn trots op je!

Lees het verslag hier

Verslag NK Kendo 2015

Dit jaar vond het Nederlands Kampioenschap Kendo, georganiseerd door Mokuseikan, plaats in Amersfoort. Zoals altijd verzamelden we met z’n allen in Voorburg om vanaf daar gezamelijk richting de plaats van bestemming te rijden. Raph was zowaar op tijd, Sjoerd was uiteraard (iets) te laat. Met veel zin gingen we op weg naar het normaal gesproken zonnige maar ditmaal mistige Amersfoort. Daar aangekomen bleek ook de organisatie met z’n tijd mee te gaan, er was namelijk zelfs een transgender/mannen kleedkamer. Kortom, kosten noch moeite werden gespaard om het iedereen naar zijn/haar/uh zin te maken.
Na het ingroeten en het gebruikelijke praatje van de voorzitter werd er gestart met het jeugdtoernooi. Dit jaar waren er genoeg kendoka om de groepen onder te verdelen in twee leeftijdscategorieën, cat. 1 en cat 2. Cat. 1 was met kendoka(tjes) tot 11 jaar tot nu toe de schattigste competitie ooit tijdens het NK. S Saito ging er met de zeer verdiende eerste prijs vandoor.
Na cat. 1 was het tijd voor cat 2 waar ook twee kendoka van Kendo Kai Den Haag streden om eeuwige roem. Jasper en Geert mochten de eer van de dojo verdedigen en dit deden ze met verve. Geert wist zich een weg te knokken naar de finale. In deze zeer spannende finale claimde hij ten koste van een jeugdlid van Mokuseikan Ren Bu Kan de overwinning en legde daarme beslag op de eerste prijs. Jasper kreeg van de organisatie zeer terecht de Fighting Spirit prijs. Beiden deden voor het eerst mee aan een NK. Alle leden van Kendo Kai Den Haag zijn dan ook trots op de prestaties van deze jonge kendoka.

DSC_0012

Na de ceremonie werd meteen gestart met het dames toernooi. Suraya deed voor het eerst mee aan het NK Kendo en zat meteen in een zware poule. Ze deed meer dan haar best maar wist niet te winnen en ging heroisch ten onder tegen de latere nummer twee en drie van het toernooi. De dag zat er voor Suraya nog niet op want zij mocht ook mee doen met het senioren toernooi. Het dames toernooi werd uiteindelijk gewonnen door Fleur Smout (Fighting Spirit prijs tijdens het WKC 2015) van Museido.

DSC_0036

 

Na een korte pauze die bijna geheel besteed werd aan een tweede warming up ging eindelijk het senioren toernooi van start (alle kendoka ouder dan 17 jaar). In de eerste poule op shiaijo B mocht Rapheal zich bewijzen. Rapheal trof een zware poule, wist dit maar ging er vol voor. Hij ging helaas vechtend ten onder maar hoeft zich gezien zijn tegenstanders geenzins te schamen, integendeel zelfs.

DSC_0113

Suraya mocht voor de tweede keer dit NK aantreden en heeft zich van haar beste kant laten zien, helaas bleek ook deze poule net te zwaar te zijn voor onze debutant. Desondanks liet ze weer mooi kendo zien en belooft het wat voor de toekomst.

Maurice vocht zich een weg door zijn poule en wist daarbij zelfs een punt te pakken op de NK vrouwen. Helaas moest hij toch zijn meerdere erkennen maar ging desalniettemin door naar de knockout fase. Daar werd hij door Y Saito (vader van) verslagen.

Chrétien bereikte door strak kendo tamelijk eenvoudig de knockout fase maar moest vanwege het aantal deelnemers een extra knockout shiai doen welke hij ook wist te winnen. Zijn triomftocht werd pas in de 8e finale gestuit na een aantal sterke kendoka te hebben verslagen. Een zeer mooi resultaat.

Sjoerd wist tot de dag voor het NK niet zeker of hij mee zou doen aangezien hij een week eerder een nare blessure had opgelopen. Kraken, dryneedling en een aantal massages later stond hij toch op het NK. Na de loting te hebben gezien zonk de moed hem in de schoenen en dacht hij bij voorbaat dat hij eruit lag. Hij wist zich echter (al zeg ik het zelf) met goed kendo door te dringen tot de knockout fase. In de knockout fase wist hij de kwartfinale te bereiken waar hij het op moest nemen tegen joeri. Deze bleek met zijn twee meter nog wat net een maatje te groot. Desondanks een prestatie van formaat! Het NK werd uiteidenlijk gewonnen door Jouke van Renshinjuku.

Dit alles werd gadegeslagen door Stan en de ouders van Jasper. Om deze leuke en sportief geslaagde dag af te sluiten besloten we om met z’n allen een hapje tee ten. Het werd Haute cuisine, de frietjes waren immers Frans in de Mcdonald’s in Soesterberg en smaakten na al het wachten, juichen en vechten heerlijk.

Het was een erg leuk NK waarbij de eerste prijzen naar de dojo Ren Bu Kan, Kendo Kai Den Haag, Museido en Renshinjuku gingen. We mogen trots zijn op de prestaties die zijn geleverd, en dat zijn we ook! Volgend jaar weer!

DSC_0046