Lente Beginnerscursus

Dit voorjaar bieden we verschillende cursussen aan om kennis te maken met kendo, iaido en/of jodo en de leden van Kendo Kai Den Haag. De beginnerscursus Kendo gaat 23 maart alweer van start! Inschrijven kan al. 

De cursus voor iaido en jodo zijn al reeds van start gegaan, ze zijn echter pas net begonnen en je kan nog instromen. Neem hiervoor contact op met Aad v.d. Wijngaart via e-mail of het formulier op onze site.

Altijd al één van deze budo willen uitproberen of misschien zelfs wel meerdere, dan is dit de manier! Schrijf je in

Klik op de één van de links voor meer uitleg.

Kendo - Iaido - Jodo

 

 


 

 

 

 

Kendo Kai Den Haag is één van de oudste kendoclubs van Nederland en werd officieel een vereniging in 1978. Bij ons kun je kendo, jodo en iaido trainen, zelfs alledrie tegelijk voor € 22,50 per maand (tot 18 jaar slechts 11,25). Niet duur dus, zodat zoveel mogelijk mensen enthousiast en serieus deze martial arts kunnen trainen. De drie martial arts zijn wel alle uiterst serieus en tijdens de training valt direct de gedisciplineerde maar toch ook gemoedelijke sfeer op. Eer en respect staan dan ook hoog in het vaandel.

Op deze website kun je onder meer lezen wat deze drie mooie Japanse gevechtskunsten (martial arts) inhouden en wat de historie erachter is. Als je meer wilt weten over één van de drie gevechtskunsten die je bij ons kunt trainen, e-mail dan met één van onze contactpersonen. Je kan ook gebruik maken van ons contactformulier.

Bij Kendo Kai Den Haag krijg je les van hooggegradueerde leraren (van 5e dan en hoger) en ben je mits je dit van te voren even laat weten, altijd welkom voor een proefles (zie trainingstijden). Er wordt door ons veel aandacht gegeven aan beginners, omdat een goede basis van onmisbare waarde is voor de verdere ontwikkeling van een correcte houding. Daarbij worden er regelmatig beginnerscursussen (10 lessen incl. jo, bokken of shinai) georganiseerd.


Geïnteresseerd in beginnerscursus? klik op één van de disciplines iaido, jodo of kendo


No Image

In de dojo van Ishido sensei, de Japanse leraar die we bij Kendo Kai Den Haag volgen voor iaido en jodo. Van links naar rechts Wim den Haan (iaido 6-dan, jodo 5-dan, kendo 2-dan), Ishido Shizufumi (8. Dan Hanshi Iaido, 8. Dan Jodo Kyoshi, 7. Dan Kendo Kyoshi), Yoshimura Kenichi (iaido 8-dan kyoshi, jodo 7-dan kyoshi), Aad van de Wijngaart (iaido 7-dan renshi, jodo 6-dan renshi). 
FOTO: BINH TRAN